Egészségfejlesztő Központ – Koppány-Völgye Kistérség | Pszichiátria

A vizsgálathoz beutaló nem szükséges, de előjegyzéssel vehető igénybe!

A pszichiátria a lelki betegségek tudománya, az orvostudomány egy ága. A pszichés zavarok és betegségek diagnózisa a betegek különböző típusú gondolkodásbeli, érzelmi és viselkedésbeli zavarai alapján állítható föl. A pszichiáter feladata, hogy ezeket a betegségeket diagnosztizálja és gyógyítsa. A gyógyításra alapvetően két módszert választhat, a gyógyszeres kezelést vagy a pszichoterápiát, illetve alkalmazhatja a kettő kombinációját. A megfelelően választott gyógyszeres kezelés egyes betegségekben a gyógyulás feltétele, máskor kiegészítésként illetve átmeneti megoldásként segít a tünetek csökkentésében. A gyógyszeres kezelés szükségessége egyedi elbírálás alá esik a diagnózis, a tünetek és a páciens személyiségének, betegségéhez való viszonyulásának függvényében.

Pszichiátriai szakrendelésünkön olyan betegekkel foglalkozunk, akiknek pszichés problémái ambuláns módon kezelhetők. Természetesen lehetőség van kórházi beutalásra is a területi illetékesség figyelembe vételével.

Várjuk mindazokat a felnőtteket, akik az alábbi problémákkal küzdenek:

szorongás, tartósan nyomott hangulat, önértékelési problémák, félelemkülönböző feladathelyzetekben, probléma a kapcsolatteremtésben, párkapcsolatban, evészavarok, gyakori testi panaszok (amelyeknek hátterében szervi okot nem találtak), alvás problémák, élethelyzeti nehézségek, krízishelyzetek, naponta ismétlődő feszültségek, bizonytalanság, gátlásosság, krónikus fáradtság, negatív életesemény okozta elhúzódó panaszok, alkalmazkodási zavarok, konfliktus helyzetek kezelésének elégtelensége.

  • Telefonszám

    84/525-713
HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP
További információért kattintson a szakrendelés nevére
HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP
További információért kattintson a szakrendelés nevére