Egészségfejlesztő Központ – Koppány-Völgye Kistérség | Pszichiátria

A vizsgálathoz beutaló nem szükséges, de előjegyzéssel vehető igénybe!

A pszichiátria a lelki betegségek tudománya, az orvostudomány egy ága. A pszichés zavarok és betegségek diagnózisa a betegek különböző típusú gondolkodásbeli, érzelmi és viselkedésbeli zavarai alapján állítható föl. A pszichiáter feladata, hogy ezeket a betegségeket diagnosztizálja és gyógyítsa. A gyógyításra alapvetően két módszert választhat, a gyógyszeres kezelést vagy a pszichoterápiát, illetve alkalmazhatja a kettő kombinációját. A megfelelően választott gyógyszeres kezelés egyes betegségekben a gyógyulás feltétele, máskor kiegészítésként illetve átmeneti megoldásként segít a tünetek csökkentésében. A gyógyszeres kezelés szükségessége egyedi elbírálás alá esik a diagnózis, a tünetek és a páciens személyiségének, betegségéhez való viszonyulásának függvényében.

Pszichiátriai szakrendelésünkön olyan betegekkel foglalkozunk, akiknek pszichés problémái ambuláns módon kezelhetők. Természetesen lehetőség van kórházi beutalásra is a területi illetékesség figyelembe vételével.

Várjuk mindazokat a felnőtteket, akik az alábbi problémákkal küzdenek:

szorongás, tartósan nyomott hangulat, önértékelési problémák, félelemkülönböző feladathelyzetekben, probléma a kapcsolatteremtésben, párkapcsolatban, evészavarok, gyakori testi panaszok (amelyeknek hátterében szervi okot nem találtak), alvás problémák, élethelyzeti nehézségek, krízishelyzetek, naponta ismétlődő feszültségek, bizonytalanság, gátlásosság, krónikus fáradtság, negatív életesemény okozta elhúzódó panaszok, alkalmazkodási zavarok, konfliktus helyzetek kezelésének elégtelensége.

 • Telefonszám

  84/525-713
HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP
További információért kattintson a szakrendelés nevére
HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP
További információért kattintson a szakrendelés nevére

Felhívás

 

VÁLTOZÁS: A neurológia szakrendelés a héten elmarad!

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a „Koppány-Völgye KEK” Nonprofit Kft. szakrendelései ismételten bővülnek a járvány sajátosságait figyelembe véve.

 

2020 május 5-től indult szakrendelések:

 • belgyógyászat minden nap 8-16 óra, rendel: Dr. Horváth Zsuzsanna, telefonszám: hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 84/525-717, szerda: 84/525-718

 • kardiológia szerdánként 8-16 óra, rendel: Dr. Antal Károly, telefonszám: 84/525-717

 • szemészet csütörtökönként 8-16 óra, rendel: Dr. Karaszi Katalin, telefonszám: 84/525-713

 • reumatológia péntekenként 8-16 óra, rendel: Dr. Gulyás Erika, telefonszám: 84/525-718

 • laboratórium minden nap 7-11 óra. A labor vizsgálatok kizárólag járványügyi beutalók alapján történnek meg, így a jelenlegi beutalók átmenetileg nem érvényesek. A betegfogadás előjegyzés alapján történik.

2020 május 11-től az alábbi szakrendelések kezdik rendelésüket:

 • urológia 2020. május 11. (hétfő) 12-16 óra, rendel: Dr. Gyányi László, telefonszám: 84/525-720

 • nőgyógyászat 2020. május 12. (kedd) 8-16 óra, rendel: Dr. Kasza Márton, telefonszám: 84/525-718

 • tüdőgyógyászat 2020. május 13. (szerda) 8-15 óra, rendel: Dr. Kuczkó Éva, telefonszám: 84/525-719

 • pszichiátria 2020. május 13. (szerda) 9-15 óra, rendel: Dr. Kantó Anna, telefonszám: 84/525-713

 • neurológia 2020. május 14. (csütörtök) 8-14 óra, rendel: Dr. Székely Borbála, telefonszám: 84/525-719

  A neurológia szakrendelés a héten elmarad!

A háziorvosok, fogorvosok, védőnői szolgálat a szokásos rendelési időben az elmúlt hetek gyakorlata szerint folytatják munkájukat.

 

A járványügyi rendtartás előírja, hogy a rendeléseken csak szájmaszkban lehet a betegeknek megjelenni.

 

Az épületbe belépés előtt testhőmérséklet mérés, járványügyi kikérdezés történik. A rendelőben egyszerre egy beteg mehet be, ezért kérjük, hogy a csak is a megadott időpontra jelenjenek meg. A rendelet értelmében az időpont elmulasztása esetén új időpontot kell kérnie a szakrendelő orvosától.

 

A járványügyi speciális fogadási rend szerint átmenetileg a régi beutalók nem érvényesek, az orvosnál való megjelenés csak az adott rendelő szakorvosa előjegyzése alapján történhet, melyet telefonos konzultáció előzi meg.

 

Tájékoztatjuk betegeinket, hogy ezen rendelési rend a következő központi rendelkezés szerint változni fog. A változásokról folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket.

 

Megértésüket köszönjük, vigyázzanak magukra.

 

Tab, 2020. május 8.

 

Tisztelettel:

 

A „Koppány-Völgye KEK” Nonprofit Kf.t. dolgozói és ügyvezetése nevében:

 

Dr. Szabó János

ügyvezető igazgató