Egészségfejlesztő Központ – Koppány-Völgye Kistérség | Ortopédia

A vizsgálatokhoz beutaló és előjegyzés szükséges!

A tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett rendellenességeivel és azok kezelésével foglalkozó szakrendelés. Ide tartoznak a végtagi csontok, izületek és inak betegségei, az izombetegségek egy része, valamint a gerincoszlop csigolyáinak és a környező lágyrészeknek az elváltozásai.

A mozgás szervrendszere, amely a csontok, ízületek, izmok működő elemeiből alakul ki, az egyik legbonyolultabb mechanikai rendszer a világon. Kezdetben az ortopédia elsősorban a különböző torzulásoktól, deformitásoktól, bénulásoktól szenvedő emberek kezelését mechanikai segédeszközökkel próbálta gyógyítani, esetleg fürdőkúrát ajánlott. Ma már az altatásos érzéstelenítés feltalálása után az ortopédia már nemcsak a konzervatív, azaz vértelen módszereket tudja alkalmazni, hanem műtéti beavatkozásokra is vállalkozik.

A láb gyakran banális elváltozásai, mint például a lúdtalp, kalapácsujj állás, bütyök, okozta deformitások jelentős fájdalommal járhatnak mindennapi életünk során. Ezek kezelése részben konzervatív, lúdtalp-betét, lábtorna, ortopéd cipő segítségével történhet, de súlyosabb deformitások esetén csak a műtét hozhat gyógyírt a beteg számára.
A későbbi kóros csípőállapotok megelőzése szempontjából nagyon fontos a csecsemőkori csípő-szűrés. Amennyiben az anamnézisben illetve a szülés körülményeiben olyan eltérést észlelünk, ami a csípő későbbi fejlődését befolyásolhatja, a csontos csípő ellenőrzése szempontjából röntgenfelvétel készítése is indokolt. Ezen betegségek kiszűrésére és kezelésére is lehetőség van szakrendelésünkön más egyéb csont és izületi elváltozások mellett.

  • Telefonszám

    84/525-718
HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP
További információért kattintson a szakrendelés nevére
HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP
További információért kattintson a szakrendelés nevére